Χάκερ τζιχαντιστής ‘χτύπησε’ ιταλική πανεπιστημιακή ιστοσελίδα





Αύγουστος 9, 2015.

Ένα από τα σημαντικότερα ιταλικά ιδρύματα στη γλωσσολογία η «Accademia della Crusca», που δημιουργήθηκε το 1570 στην πόλη της Φλωρεντίας και το οποίο συγκεντρώνει ερευνητές και εμπειρογνώμονες  της ιταλικής φιλολογίας και γλωσσολογίας, επιτέθηκε χάκερ από το «Ισλαμικό κράτος».


Επί αρκετές ώρες η ιστοσελίδα της Ακαδημίας έμεινε στα χέρια των χάκερ που είχαν αναρτήσει βίντεο με κείμενο στα αγγλικά και τα αραβικά.

«Όταν η Αμερική, το Ιράν, οι Σιωνιστές, σκοτώνουν μουσουλμάνους στο Ιράκ, την Παλαιστίνη, το Αφγανιστάν και το Βιετνάμ, κανένα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν διαμαρτύρεται. Αλλά όταν το Ισλαμικό Κράτος τρέχει να τους βοηθήσει, τότε είναι εναντίον μας με μια συμμαχία. Εμείς θα αντισταθούμε με επιθέσεις αυτοκτονίας», έγραφε το μήνυμα των τζιχαντιστών.

«Η κυβέρνησή σας είναι μια τρομοκρατική κυβέρνηση, που την υποστηρίζετε με τη σιωπή σας. Αυτός ο αγώνας μόλις έχει αρχίσει και θα είναι δικός μας. Ο Αλλάχ είναι μεγάλος. Υπερασπιζόμαστε τη θρησκεία μας, τους αδελφούς και τις αδελφές μας», συνέχιζε το βίντεο.
Στη συνέχεια ο αφηγητής-τζιχαντιστής απήγγειλε στίχους από το Κοράνι.

Η ιστοσελίδα επανήλθε στην κανονικότητα, μερικές ώρες μετά, όταν οι τεχνικοί διέγραψαν την ηλεκτρονική εισβολή του τζιχαντιστή.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ