Πρέσβης Συρίας στη Μόσχα: Οι Αμερικανοί δεν ενδιαφέρονται για το ‘ισλαμικό κράτος’




Αύγουστος 11, 2015.

Ο πρέσβης της Συρίας στη Μόσχα, Ριγιάντ Χαντάντ, πιστεύει ότι η Ουάσιγκτον που έχει την ηγεσία στο συνασπισμό κατά του ‘ισλαμικού κράτους’ χρησιμοποιεί την τρομοκρατική ομάδα των ριζοσπαστών ισλαμιστών για να εξυπηρετήσει τους δικούς της στόχους στη Μέση Ανατολή.


«Όταν μιλάμε για την πρωτοβουλία που πρότεινε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν,  θα πρέπει να θυμόμαστε ότι , όπως προκύπτει, και κατέστη σαφές,  ότι ο συνασπισμός που δημιουργήθηκε υπό την ηγεσία της Ουάσιγκτον, δεν σχεδιάστηκε για την καταπολέμηση του ‘ισλαμικού κράτους’ αλλά για με τη βοήθεια του ‘ισλαμικού κράτους’ και άλλων τρομοκρατικών ομάδων που δρούν στην περιοχή να υλοποιήσει τα σχέδιά της», είπε.

Ωστόσο, δεν αναφέρθηκε, ευκρινώς,  ποια είναι αυτά τα σχέδια των Αμερικανών για την περιοχή- εκτός της απομάκρυνση του Μπασάρ αλ Άσαντ από την ηγεσία της Συρίας.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ