Νέο αμερικανικό πολεμικό πλοίο με το σύστημα ‘Αιγίς’- στη Μεσόγειο




Αύγουστος 18, 2015.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, θα στείλουν το φθινόπωρο ένα νέο πολεμικό πλοίο εξοπλισμένο με το αντιπυραυλικό βαλλιστικό σύστημα  ‘Αιγίς’, όπως σημειώνει τούρκικο δημοσίευμα.


Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Pam Rawe, αναφερόμενος στον 6ο Στόλο,  δήλωσε ότι προγραμματίζεται ένα πλοίο να ενταχθεί στη Μεσόγειο το οποίο θα έχει το πυραυλικό σύστημα ‘Αιγίς’.


«Είναι το τέταρτο πλοίο που θα πλεύσει το φθινόπωρο για τη Μεσόγειο», είπε ο Rawe,  προσθέτοντας, ότι είναι εντολή του Μπαράκ Ομπάμα, προκειμένου να διαφυλάξει  την περιοχή από απειλές  που προέρχονται από τη Μέση Ανατολή», όπως είπε.


Η απάντηση έγινε με αφορμή ερωτήματος δημοσιογράφου για την απόσυρση των αμερικανικών πυραυλικών συστημάτων Patriot από την νότια Τουρκία τον Οκτώβριο.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ