Χακάρι: Στη φυλακή ο Δήμαρχος που κήρυξε αυτονομία





Αύγουστος 23, 2015.

Τουρκία.

Για προσπάθεια διατάραξης της συνταγματικής τάξης, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης από το τούρκικο δικαστήριο  για την Ντιλέκ Χατίπογλου και Νουρουλάχ Τσιφτσί, επικεφαλής του Δήμου Χακάρι καθώς και για τον τοπικό πρόεδρο του Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (HDP)  Ισμαήλ Σιχάτ Καγιά.

http://videolar.sondakika.com/807/hakkari-belediye-baskani-hatipoglu-tutuklandi-7622397_KJ_23082015_1619_sd.mp4

Και οι τρεις συνελήφθησαν  και παραπέμφθηκαν στο γραφείο του Εισαγγελέα, κατηγορούμενοι ως επικίνδυνοι  για την ακεραιότητα της χώρας.

Το δικαστήριο έκρινε ότι «διαταράσσουν την ενότητα  του κράτους  και πρέπει να οδηγηθούν στη φυλακή».

Οι τρεις συλληφθέντες Κούρδοι είχαν εκδώσει ανακοίνωση στην οποία  ισχυρίζονταν ότι «δεν υπάρχει κράτος δικαίου στην Τουρκία» και «βρισκόμαστε αντιμέτωποι σε ένα κράτος που δεν αναγνωρίζει τη βούληση του λαού. Θέλουμε να ενισχύσουμε την τοπική δημοκρατία, προωθώντας στον εκδημοκρατισμό της Τουρκίας. Ο λαός μας πρέπει να δώσει ένα μάθημα δημοκρατίας στους Τούρκους,  θέλουμε ο λαός να διαχειρίζεται την τύχη του και όχι να εφαρμόζεται σε αυτόν πολιτική γενοκτονία».
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ