Σκόπια: Μεγάλη διαμαρτυρία κατά της ‘Ντίσνεϊλαντ’ του Γκρούεφσκι






Αύγουστος 20, 2015.

Εκατοντάδες πολίτες διαμαρτυρήθηκαν  κοντά στην Πέτρινη Γέφυρα στα Σκόπια, ενάντια στο κυβερνητικό έργο ‘Σκόπια 2014’.


Εκτός από τα συνθήματα κατά της κυβέρνησης, οι διαμαρτυρόμενοι ανέμιζαν πανό που έγραφε «Τα Σκόπια δεν είναι Ντίσνεϊλαντ», «Νο Pasaran», «Ο λαός για το λαό» κλπ.

«Τα Σκόπια δεν είναι Ντίσνεϊλαντ» είναι μια πρωτοβουλία πολιτών που σχηματίστηκε για να αντιταχθεί στη μακεδονοποίηση με το δαπανηρό έργο «Σκόπια 2014’.

Η Σάνια Μιχαϊλοβιτς, επικεφαλής της πρωτοβουλίας, δήλωσε ότι είναι παράλογο για την κυβέρνηση να ξοδεύει εκατομμύρια ευρώ σε μια εποχή που το 30 τοις εκατό των πολιτών είναι άνεργοι.

Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι παρόμοιες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας είχαν γίνει και στο παρελθόν, αλλά « η κυβέρνηση Γκρούεφσκι- Αχμέτι παίζει το βιολί της».

Το έργο «Σκόπια 2014» συνεχίζεται ακόμη και προβλέπεται να  κατασκευαστεί ένα άλλο τεράστιο μνημείο στην Πέτρινη Γέφυρα. 

Συνολικά  για τη ματαιοδοξία του πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι δαπανήθηκαν για το κέντρο των Σκοπίων 18,3 εκατομμύρια ευρώ, σημειώνει το δημοσίευμα.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ