Σερβία: Πολιτικό κόμμα ζητά ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ







Αύγουστος 24, 2015.

Βελιγράδι.


Ο πρόεδρος του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος, Τσέντομιρ Γιοβάνοβιτς, δήλωσε ότι η Σερβία πρέπει όσο το δυνατόν συντομότερα να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ  και να μην ζει με αυταπάτες, όσον αφορά το Κοσσυφοπέδιο.


Σύμφωνα με τον ίδιο, η σημερινή κυβέρνηση προσπαθεί να ξεφύγει από την πραγματικότητα,  όπως και οι τρεις προηγούμενες κυβερνήσεις και την κατηγόρησε ότι δεν παίρνει σοβαρές αποφάσεις για την επιβίωση της Σερβίας.

«Οι προκλήσεις για την παγκόσμια ασφάλεια, καθώς και η δική μας τοπική αστάθεια μας θυμίζουν καθημερινά ότι δεν υπάρχει κανένας άλλος τρόπος να διασφαλίσουμε διαρκή ειρήνη και σταθερότητα στη Σερβία, το ίδιο όπως μας είχαν διαβεβαιώσει και πριν από τον πόλεμο», είπε και πρόσθεσε: 

Τη δεκαετία του ’90 κερδοσκοπούσαν τότε οι πολιτικοί ότι ρωσικά αεροσκάφη θα έρθουν να ενισχύσουν τους Σέρβους αδελφούς, και ότι το σύστημα S-300 θα μας δίνονταν για βοήθεια και εμείς τότε μεθυσμένοι τραγουδούσαμε κοζάκικα», είπε ο Γιοβάνοβιτς, ο οποίος καθόρισε τις σχέσεις  με τη Ρωσία ως ‘γκέτο’.

Μέσω της σερβικής πύλης «Αυτονομία»,  κάλεσε την κυβέρνηση της Σερβίας,  να μην καθυστερήσει άλλο την επίλυση του καθεστώτος του Κοσσυφοπεδίου, γιατί επιδεινώνει τη θέση της σερβικής μειονότητας που ζει εκεί.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ