Τουρκία: Επιθέσεις Κούρδων σε χωροφυλακή στην Μπιτλίς και Χακάρι




Αύγουστος 4, 2015.

Δύο τεθωρακισμένα οχήματα της τουρκικής χωροφυλακής δέχθηκαν επίθεση με αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς στην Διοίκηση Χωροφυλακής στην Μπιτλίς και συγχρόνως σε μια άλλη περιοχή στην Τσουκούρσα στο Χακάρι, Κούρδοι αυτονομιστές επιτέθηκαν σε σταθμούς χωροφυλακής σε δύο παραμεθόριες περιοχές με εκτοξευτές πυραύλων και αυτόματα όπλα.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η πρώτη επίθεση έγινε μετά τις 07:30 το πρωί, στις οποίες «η αποσχιστική τρομοκρατική οργάνωση του PKK επιτέθηκε σε δύο ερπυστριοφόρα τεθωρακισμένα οχήματα με αυτοσχέδιες εκρηκτικές βόμβες. Τα οχήματα καταστράφηκαν αλλά δεν αναφέρθηκαν θύματα».

Εξάλλου, στις 12:10 στην Τσουκούρσα έγινε η πρώτη επίθεση του PKK στη βάση της χωροφυλακής στο Çayırlı, όπου έριξαν 3 οβίδες που έπεσαν στον αύλειο χώρο.

Σημειώνεται ότι χθες στο ίδιο μέρος στις 20:00 ομάδα τρομοκρατών άνοιξε πυρ κατά του σταθμού χωροφυλακής με εκτοξευτές πυραύλων και αυτόματα. Οι Τούρκοι χωροφύλακες ανταπέδωσαν στα πυρά. Δεν αναφέρονται θάνατοι ή τραυματισμοί.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ