Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας μίλησε με τον Τσίπρα για το μεταναστευτικό




Προβληματισμένοι και δύο από τα νέα κύματα προσφύγων



Αύγουστος 22, 2015.


Σόφια.



Ο πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ, είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος παραιτήθηκε από πρωθυπουργός της Ελλάδας, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο τύπου της κυβέρνησης.


Οι δύο άνδρες συζήτησαν την τρέχουσα κατάσταση που υπάρχει στην Ελλάδα και ο Μπορίσοφ εξέφρασε την ελπίδα για την επίτευξη  της απαραίτητης σταθερότητας στην Ελλάδα.

Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός εξέφρασε την εκτίμησή του για τη συνεργασία και την κατανόηση που επιτεύχθηκε με την ακύρωση του φόρου 26% στις  εισαγωγές ελληνικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στη Βουλγαρία.

Ο Μπορίσοφ και ο Τσίπρας εκδήλωσαν τις ανησυχίες τους όσον αφορά τις μεταναστευτικές πιέσεις   και αναφέρθηκαν στην ιδέα ότι η Βουλγαρία και η Ελλάδα μαζί θα επιβεβαιώσουν το ενδιαφέρον τους σε αυτό το πρόβλημα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός τόνισε ακόμη, ότι η τριμερής συμφωνία για αστυνομική και τελωνειακή συνεργασία που υπογράφηκε πριν από περίπου δύο χρόνια μεταξύ της Σόφιας-Αθήνας και Άγκυρας, είναι μια καλή βάση για περισσότερο συντονισμό και περαιτέρω συνεργασία στο μεταναστευτικό πρόβλημα των προσφύγων της Μέσης Ανατολής.

Οι δύο άνδρες, συζήτησαν επίσης, τη σημασία της συνδεσιμότητας του φυσικού αερίου μεταξύ των δύο χωρών και την ανάγκη για μια ταχεία κατασκευή αυτού του έργου και να τεθεί ως προτεραιότητα στα μελλοντικά ενεργειακά προγράμματα της ΕΕ.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ