Κωνσταντινούπολη: Το DHKP-C έκανε την επίθεση κατά του αμερικανικού προξενείου






Αύγουστος 10, 2015.

Παρά τις πρώτες εκτιμήσεις ότι αυτονομιστές του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος- PKK ήταν πίσω από την επίθεση στο αμερικανικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη, τελικά,  το τουρκικό ακρο-αριστερό DHKP-C,  ισχυρίζεται ότι μέλη του έκαναν την επίθεση αυτή την Τετάρτη.


Σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε σε σχετική ιστοσελίδα της οργάνωσης αυτής «Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι εχθρός των λαών της Μέσης Ανατολής».

Ο «Επαναστατικός Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός- Μέτωπο» (DHKP-C) έχει χαρακτηρισθεί από την Τουρκία και τις ΗΠΑ ως τρομοκρατική οργάνωση και έχει προβεί σε παρόμοιες επιθέσεις στο παρελθόν, όπως είναι η βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στην αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα το 2013, όπου σκοτώθηκε ο Τούρκος φρουρός ασφαλείας στην πύλη του κτηρίου.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ