Κωνσταντινούπολη: 100 χιλιάδες διαμαρτυρήθηκαν κατά των Κούρδων αυτονομιστών



http://media103.vbox7.com/s/3e/3e8f8ed387recaf4ac42.mp4

(Κλικ τη φωτο για βίντεο)

Σεπτέμβριος 21, 2015.

Στους 100 χιλιάδες υπολογίστηκαν οι συμμετέχοντες σε συγκέντρωση,  στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, διαμαρτυρόμενοι κατά της βίας των Κούρδων. 


Μια βία που εκδηλώθηκε και επεκτάθηκε στις ανατολικές και νοτιοανατολικές περιοχές της τουρκικής επικράτειας, μετά τους τουρκικούς βομβαρδισμούς στα στρατόπεδα του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος  στο βόρειο Ιράκ, τον περασμένο Ιούλιο.

Κύριο σύνθημα των διαδηλωτών ήταν «Μια φωνή κατά της τρομοκρατίας».

Στην εκδήλωση έκανε την εμφάνισή του ο πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου, που μίλησε από την ειδική εξέδρα που δημιουργήθηκε για τη συγκέντρωση, τονίζοντας ότι αντιτίθεται σε εκείνους που προσπαθούν να χωρίσουν τη χώρα.

Αν και η διαμαρτυρία δεν ήταν πολιτικοποιημένη, σε αυτήν έκανε, επίσης,  την παρουσία του και μίλησε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που δήλωσε ότι  προστατεύει τη χώρα από τη βία.

Η διαμαρτυρία έγινε με την παρουσία χιλιάδων Τούρκων αστυνομικών που παρακολουθούσαν τους διαδηλωτές.


--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ