Σκόπια: Ο Γκρούεφσκι ζητά να εκλέγονται 20 βουλευτές από τη διασπορά












Σεπτέμβριος 22, 2015.





Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Νίκολα Γκρούεφσκι δήλωσε ότι είναι ανοικτός σε κάθε ιδέα σχετικά με τις εκλογές και την εκλογική νομοθεσία σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων.


Έδειξε μάλιστα, ιδιαίτερη προτίμηση στο πλειοψηφικό  εκλογικό μοντέλο.

Όσο για την εκλογή των αποδήμων, ο Γκρούεφσκι πιστεύει ότι οι μετανάστες πρέπει να εκπροσωπούνται στο Κοινοβούλιο με έναν μεγαλύτερο αριθμό βουλευτών.

«Θέλουμε να διατηρήσουμε τη δυνατότητα στη διασπορά να έχει τους αντιπροσώπους της στο Κοινοβούλιο, έδωσα την ιδέα αυτή σε ομάδες εργασίας για να αλλάξει το μοντέλο και αντί για τρεις να εκλέγονται  είκοσι βουλευτές από τη διασπορά. Επιπρόσθετα,  αντί των τριών περιφερειών που κάθε μία εκλέγει από έναν βουλευτή να γίνει μια εκλογική περιφέρεια με 20 βουλευτές και οι υποψήφιοι να εκλέγονται βάσει αυτής της εκλογικής περιφέρειας», είπε  ο Γκρούεφσκι.

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα ουδέποτε παραβρέθηκαν βουλευτές της διασποράς  στο κοινοβουλευτικό έργο της βουλής των Σκοπίων.

Το κόμμα του Γκρούεφσκι πιστεύει ότι με την αύξηση των βουλευτικών εδρών στη διασπορά θα αποκτήσει πρόσθετη κοινοβουλευτική δύναμη στο Κοινοβούλιο.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ