Τουρκία: 3 αστυνομικοί σκοτώθηκαν – 1 τραυματίστηκε, σε επίθεση του PKK







Σεπτέμβριος 16, 2015.

Τρεις αστυνομικοί σκοτώθηκαν και ένας άλλος τραυματίστηκε σε επίθεση του PKK στην Μαρντίν, όταν πυροδοτήθηκε εκρηκτικός μηχανισμός που είχε τοποθετηθεί στην άκρη του δρόμου.

Το  συμβάν έλαβε χώρα το βράδυ της Τρίτης στην εθνικό οδό προς την Μαρντίν, όπως ανέφεραν πηγές ασφαλείας.

Ο πληγωμένος αστυνομικός μεταφέρθηκε στο κρατικό νοσοκομείο της Νουσαϊμπίν, ενώ οι δυνάμεις ασφαλείας έλαβαν μέρος σε επιχείρηση για τη σύλληψη των τρομοκρατών.

Μετά την κατάρρευση της κατάπαυσης του πυρός με το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK) και την ξαφνική επίθεση της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, τον Ιούλιο,  σε στρατόπεδα της αυτονομιστικής οργάνωσης στο βόρειο Ιράκ, η Τουρκία υπόκειται σε καθημερινή βία, με συγκρούσεις των Κούρδων ανταρτών και των δυνάμεων ασφαλείας.

Η κεντρική περιοχή της χώρας έχει γίνει πεδίο της αντιπαράθεσης και της αιματοχυσίας, με ιδιαίτερα περιστατικά να σημειώνονται στο κουρδικό νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας.






--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ