60 Κούρδοι αυτονομιστές σκοτώθηκαν από τουρκικό βομβαρδισμό στο Β. Ιράκ




http://videolar.sondakika.com/918/pkk-kamplarina-duzenlen-hava-harekatini-bu-ke-7711260_KJ_21092015_1258_sd.mp4


(Κλικ στην εικόνα για βίντεο- καταγραφή της έκρηξης από το τουρκικό UAV)



Σεπτέμβριος 21, 2015.

Σήμερα δόθηκε στη δημοσιότητα βίντεο που καταγράφηκε από τουρκικό μη επανδρωμένα εναέριο όχημα (UAV), που δείχνει το βομβαρδισμό από την τουρκική πολεμική αεροπορία κουρδικών θέσεων στο βόρειο Ιράκ.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η επιδρομή των τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών έγινε στις 11 Σεπτεμβρίου και σε αυτήν είχανε λάβει μέρος 21 πολεμικά αεροσκάφη F-16  και τέσσερα F-4.

Βομβαρδίστηκαν οι περιοχές στις οποίες έχουν στρατόπεδα οι Κούρδοι αυτονομιστές του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK), δηλαδή στις περιοχές του όρους Καντίλ και συγκεκριμένα στο Χακούρκ, Αβασίν, Μεντίνα, Μπασιάν, Γκάρα και Ζαπ.

Στην περιοχή Γκάρα χτυπήθηκε η μεγαλύτερη αποθήκη πυρομαχικών των Κούρδων, και οι εκρήξεις που ακολούθησαν  καταγράφηκαν από το τουρκικό  UAV.

Το δημοσίευμα σημειώνει, ότι σύμφωνα με πηγές από την βομβαρδισμένη περιοχή,  σκοτώθηκαν περίπου 60 Κούρδοι μαχητές, οι οποίοι είχαν μπει σε μια σπηλιά για να προφυλαχθούν, αλλά η σπηλιά βομβαρδίστηκε στη συνέχεια από την τουρκική αεροπορία, σημειώνει το δημοσίευμα.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ