Ο Νετανιάχου αντιμετώπισε διαδηλωτές στο Λονδίνο








Σεπτέμβριος 10, 2015.






Μεγάλες αντιδράσεις από διάφορες οργανώσεις  στη Μεγάλη Βρετανία , αντιμετώπισε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Βενιαμίν Νετανιάχου, στη διήμερη επίσημη επίσκεψή του, που άρχισε σήμερα,  στη βρετανική πρωτεύουσα, Λονδίνο.



Διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω  από την Downing Street,  ζητώντας από το Βρετανό πρωθυπουργό, David Cameron,  να επιβάλει κυρώσεις κατά του Ισραήλ, με τη άφιξη του Ισραηλινού πρωθυπουργού στο  Ηνωμένο Βασίλειο.

Η διήμερη επίσκεψη του Νετανιάχου στη Μεγάλη Βρετανία, έχει ως στόχο να διερευνήσει  τη βρετανική στάση σε ένα φάσμα θεμάτων, συμπεριλαμβανομένων του σχεδίου ειρήνης που αναβάλλεται με χρονοτριβή,  καθώς και το ζήτημα των εβραϊκών  οικισμών που κατασκευάζονται στο κατεχόμενο τμήμα της Παλαιστίνης.

Ενώ το βρετανικό εμπόριο με το Ισραήλ βρίσκεται σε άνθιση, ο Νετανάχιου έχει χάσει τη δημοτικότητά του στο Ηνωμένο Βασίλειο με το αίτημα για δικαστική έρευνα εναντίον του που φέρονται ως ‘εγκλήματα πολέμου’ κατά  2.000 αμάχων της Παλαιστίνης , που έχει απήχηση στους βρετανούς πολίτες, αφού το αίτημα έχει υπογραφεί πάνω από 100.000 Βρετανούς.

Η σχετική διαμαρτυρία οργανώθηκε από την «παλαιστινιακή εκστρατεία αλληλεγγύης» (PSC) με την υποστήριξη  διάφορων ομάδων, μεταξύ αυτών και το «War on Want», παλαιστινιακό Φόρουμ στη Βρετανία,  η «Εκστρατεία για Πυρηνικό Αφοπλισμό» (CND), «Σταματήστε τον πόλεμο» και της ένωσης του Παλαιστινίων Μουσουλμάνων, που κατέβηκαν στην Ντάουνινγκ  Στριτ (Downing Street).

Οι διαδηλωτές ζήτησαν από τον Βρετανό πρωθυπουργό να επιβάλει  κυρώσεις και άμεση επιβολή εμπάργκο στο Ισραήλ.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ