Προτάσεις για κέντρα επιλογής μεταναστών σε Σερβία και Σκόπια

Σεπτέμβριος 29, 2015.Η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) ετοιμάζει νέες προτάσεις με επιπλέον χρηματοδοτική και τεχνική βοήθεια για τη Σερβία και τα Σκόπια, που θα παρουσιασθούν σε υπουργικό συνέδριο για τη «ροή των μεταναστών στα δυτικά βαλκάνια», στις 8 Οκτωβρίου στο Λουξεμβούργο, όπως δήλωσε σήμερα (χθες) η Ευρωπαϊκή Επιτροπής στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με τη σερβική beta.


Όπως ανέφερε η  Νατάσα Μπερτώ, εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,  εκτός
από την προθυμία για οικονομική ενίσχυση και παρακολούθηση των μεταναστών, στη διάσκεψη αυτή,  που διοργανώνεται από την ΕΕ, θα εξετασθεί από κοινού η γενικότερη συνεργασία των αρχών της Σερβίας και των Σκοπίων για την επίλυση της κρίσης των μεταναστών και θα παρουσιασθούν προτάσεις για το σκοπό αυτόν.

Η Νατάσα Μπερτώ, επιβεβαίωσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιθυμεί από τη Σερβία, αλλά και από τα Σκόπια στα σύνορά τους καθώς και άλλων μελών της ΕΕ να δημιουργήσουν τα λεγόμενα «Hot Spots», δηλαδή κέντρα εισόδου και ελέγχου των μεταναστών για να αποτραπεί η ανεξέλεγκτη ροή των μεταναστών.

Τέτοια ‘σημεία εισόδου’ θα δημιουργηθούν σε Ιταλία και Ελλάδα. Σε αυτά θα γίνεται διαχωρισμός των μετακινουμένων, από τους μετανάστες και τους πρόσφυγες πολέμου, που θα έχουν το δικαίωμα αίτησης ασύλου, όχι όμως για τους μετανάστες που έρχονται στην ΕΕ μόνο για οικονομικούς λόγους.

Στη διάσκεψη της 8ης Οκτωβρίου θα συμμετέχουν οι υπουργοί Δικαιοσύνης και Εσωτερικών της ΕΕ και εκείνων που προέρχονται από την Αλβανία, το Μαυροβούνιο, τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, την πΓΔΜ, το Κοσσυφοπέδιο, τη Σερβία και την Τουρκία, αλλά και από το Λίβανο και την Ιορδανία.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ