Τουρκία: Επιδρομή αστυνομίας σε κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων













Σεπτέμβριος 28, 2015.






Η τουρκική αστυνομία εισέβαλε στα γραφεία του πρακτορείου ειδήσεων DİHA τη Δευτέρα το βράδυ, στην πόλη Ντίτσλε της επαρχίας Ντιγιαρμπακίρ, στην νοτιοανατολική Τουρκία.


Συνελήφθησαν 32 δημοσιογράφοι, οι οποίοι εκτός από το κουρδικό πρακτορείο εκδίδουν και την εφημερίδα «Azadiye Welat» στην κουρδική γλώσσα και υποστηρίζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα της κουρδικής κοινότητας ‘Kürdi Der’.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο δημοσιογράφος του DİHA, ο Γιασίν Καμπουλάν δήλωσε ότι «όλοι οι εργαζόμενοι εξακολουθούν να κρατούνται σε ένα δωμάτιο στο κτήριο και δεν επιτρέπεται σε αυτούς να κάνουν τηλεφωνικές κλήσεις».

Ο Καμπουλάν δήλωσε ότι το περιστατικό συνέβη όταν η αστυνομία εισέβαλε στο κτήριο, προφασιζόμενη ότι κάποιος τραυματίας μπήκε στο κτήριο.

«Λέγαμε στους αστυνομικούς ότι είναι παράνομο αυτό που κάνουνε αλλά δεν άκουγαν κανέναν και όταν ήρθαν οι δικηγόροι μας δήλωσαν ότι είχαν ένταλμα έρευνας στο πρακτορείο ειδήσεων».

Τα υπό κράτηση άτομα οδηγήθηκαν κατόπιν στο τοπικό αρχηγείο της αστυνομίας, σημειώνει το δημοσίευμα.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ