Βουλγαρία: Φίλτρα στις καμινάδες εν όψει του χειμώνα








Σεπτέμβριος 27, 2015.


Η καθιέρωση φίλτρων στις καπνοδόχους των οικιών και προτροπή προς τα νοικοκυριά να χρησιμοποιούν οικολογικά υλικά για τη θέρμανσή τους, είναι ένα μέτρο που προετοιμάζεται από το βουλγαρικό υπουργείο Περιβάλλοντος, για τη μείωση των εκπομπών βλαβερών ουσιών και τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα, όπως δήλωσε η υπουργός Ιβελίνα Βασίλεβα στην εθνική βουλγαρική τηλεόραση.


Η υπουργός τόνισε ότι θα γίνουν νομοθετικές αλλαγές, οι οποίες θα τεθούν για διαβούλευση στο Κοινοβούλιο. Αυτό θα γίνει την επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τις προτεινόμενες αλλαγές στο πρόγραμμα ‘Δράση για καθαρό αέρα’ υπεύθυνοι θα είναι οι δήμαρχοι και σε περιπτώσεις που δεν πληρούνται τα κριτήρια θα επιβάλλουν πρόστιμο μέχρι και 5.000 λέβα.

Επιπλέον οι δήμαρχοι θα έχουν  τη δυνατότητα να κλείσουν δρόμους για την κίνηση των αυτοκινήτων με γνώμονα την καθαρότητα στην ατμόσφαιρα στις πόλεις.

Σε 29 βουλγαρικούς δήμους η ρύπανση με αιωρούμενα σωματίδια είναι πάνω από το φυσιολογικό και κύριες πηγές ρύπανσης είναι η καύση ξύλων για θέρμανση καθώς και οι κινήσεις των οχημάτων στις πόλεις.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ