Τα Σκόπια έχουν 130 χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους












Σεπτέμβριος 27, 2015.

Στη δημόσια διοίκηση των Σκοπίων απασχολούνται περίπου 130 χιλιάδες άτομα, που είναι δύο φορές  μεγαλύτερα από ό, τι πριν από εννέα χρόνια, πριν ανέλθει στην εξουσία το κόμμα VMRO-DPMNE.


Τη διευκρίνιση αυτή έκανε το Υπουργείο Κοινωνίας Πληροφορίας και Διοίκησης,  που με έγγραφό του αρνείται ότι η δημόσια διοίκηση έχει 185 χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους.
Συγκεκριμένα  το υπουργείο αναφέρει ότι στη δημόσια διοίκηση και τις δημόσιες επιχειρήσεις απασχολούνται 128.253 άτομα.

Ο αριθμός αυτών των δημοσίων υπαλλήλων στη χώρα μέσα σε εννέα χρόνια διακυβέρνησης από το εθνικιστικό κόμμα VMRO-DPMNE έχει αυξηθεί σημαντικά και παρατηρήθηκε υπερδιπλασιασμός τους, αφού τότε εργάζονταν στο δημόσιο 65 χιλιάδες άτομα.

Το σλαβικό κόμμα του Γκρούεφσκι, VMRO-DPMNE, εξαργυρώνει, ως φαίνεται,  την επικράτησή του, με διορισμούς στο δημόσιο, σε ένα κράτος λιγότερο από 2 εκατομμύρια κατοίκους.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ