Συρία: Μάχη Ρώσων στρατιωτών με ομάδα ‘Ισλαμικού κράτους’





Σεπτέμβριος 21, 2015.

Ρώσοι πεζοναύτες ενεπλάκησαν σε μάχη με μια μικρή ομάδα του ‘Ισλαμικού κράτους’, κατά τη διάρκεια της νύχτας της 19ης προς την 20η Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με στρατιωτική ρωσική ιστοσελίδα.


Οι Ρώσοι φρουρούσαν τη στρατιωτική βάση που είναι κοντά στην Λατάκια, όταν έλαβαν πληροφορίες ότι ομάδα Ισλαμιστών προσεγγίζει το στρατόπεδο.

Οι πεζοναύτες έστησαν ενέδρα και περίμεναν τους ισλαμιστές έξω από τη βάση. Ήταν 8 άτομα πεζή, οπλισμένοι με όλμους και αυτόματα όπλα. Στη μάχη που ακολούθησε, τρεις από τους Ισλαμιστές σκοτώθηκαν, δύο συνελήφθησαν  και οι άλλοι κατάφεραν να διαφύγουν.

Οι Ρώσοι, συν τοις άλλοις,  για την προστασία των βάσεων τους, έχουν ενεργοποιήσει δορυφόρους, οι οποίοι καταδεικνύουν  με σαφήνεια  οποιαδήποτε τυχούσα προσέγγιση σε αυτές.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ