Η Μέρκελ κάλεσε τις ΗΠΑ να δεχθούν περισσότερους πρόσφυγες






Σεπτέμβριος 22, 2015.





Η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, κάλεσε τις ΗΠΑ να δεχθούν περισσότερους πρόσφυγες, σε μια εποχή που η Ευρώπη περνά δραματικές στιγμές, με την μεγαλύτερη εισροή προσφύγων από τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, όπως δήλωσε την Τρίτη.


«Δεν φαίνεται, ιδιαίτερα ρεαλιστικό να αντιμετωπίσει μόνη της η Ευρώπη το πρόβλημα αυτό, χωρίς τη βοήθεια των Ηνωμένων Πολιτειών», δήλωσε η Μέρκελ ενώπιον των βουλευτών του κόμματός της, στη Βαυαρία.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να λάβουν περισσότερους πρόσφυγες από τη Συρία και μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των Συρίων στα στρατόπεδα προσφύγων στο Λίβανο, στην Ιορδανία και την Τουρκία, είπε η Καγκελάριος.

Η Μέρκελ τόνισε ότι δεν περιμένει ταχεία διευθέτηση της κρίσης των προσφύγων από την ειδική συνέλευση των Ευρωπαίων ηγετών την Τετάρτη.

«Δεν υπάρχει λύση  για άμεση επίλυση. Χρειαζόμαστε υπομονή και αντοχή», πρόσθεσε.
Η Γερμανία είναι η χώρα της Ευρώπης που έχει δεχθεί περισσότερους αιτούντες άσυλο και αναμένεται μέχρι το τέλος του έτους να φθάσει στο ρεκόρ του ενός εκατομμυρίου ανθρώπων.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν ότι θα εγκρίνουν τουλάχιστον 10.000 Σύριους πρόσφυγες κατά το οικονομικό έτος που αρχίζει τον Οκτώβριο. Αυτοί θα είναι μέρος των συνολικά 85 χιλιάδων προσφύγων  που αναμένονται στις Ηνωμένες Πολιτείες από όλον τον κόσμο.
--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ