Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Τσίπρας σε Ράμα: Σεβασμό στην ελληνική μειονότητα της Αλβανίας

Σεπτέμβριος 29, 2015.
Η διμερής συνεργασία σε κοινά προγράμματα και η επίλυση των εκκρεμών ζητημάτων ήταν το επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού Έντι Ράμα με τον Έλληνα ομολόγο του, Αλέξη Τσίπρα στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα.


Ο Ράμα τόνισε ότι ο πρωταρχικός στόχος της Αλβανίας είναι τώρα προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εύρεση κοινού εδάφους για συζήτηση στα εκκρεμή ζητήματα των δύο χωρών, όπως είναι τα θαλάσσια σύνορα, η βάση του διεθνούς δικαίου στο πνεύμα του αμοιβαίου σεβασμού.

Στο ίδιο πνεύμα ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας  τόνισε την ανάγκη για σεβασμό  στα δικαιώματα  της ελληνικής μειονότητας και τον σεβασμό των θρησκευτικών δικαιωμάτων της , υπογραμμίζοντας το σημαντικό ρόλο του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας και Τιράνων, Αναστάσιου.

Επίσης , η διμερής συνεργασία στον οικονομικό και εμπορικό τομέα, αποτέλεσαν μέρος της συζήτησης των δύο ανδρών.

Ο επικεφαλής της αλβανικής κυβέρνησης, κάλεσε τον Έλληνα πρωθυπουργό για επίσημη επίσκεψη στα Τίρανα.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ