Απογοήτευση στην Ουάσιγκτον για το πρόγραμμα των ‘ήπιων ισλαμιστών’










Σεπτέμβριος 29, 2015.




Την παραδοχή ότι η εκπαίδευση της συριακής αντιπολίτευσης δεν πέτυχε τους αναμενόμενους στόχους εξέφρασε την Τρίτη η αμερικανική κυβέρνηση.

Σε δήλωση από το Λευκό Οίκο εκφράζεται η απογοήτευση της κυβέρνησης «για το πρόγραμμα της εκπαίδευσης και εξοπλισμού της συριακής αντιπολίτευσης δεν προχώρησε ως ήλπιζε η κυβέρνηση Ομπάμα».

Οι  αμερικανικές παρατηρήσεις ήρθαν μετά  τη γνωστοποίηση από στρατιωτικές πηγές ότι η λεγόμενη «ήπια» αντιπολίτευση της Συρίας παρέδωσε αμερικανικά όπλα και πυρομαχικά, καθώς και οχήματα στην τρομοκρατική οργάνωση της Αλ Κάιντα «Τζαμπχάτ αλ Νούσρα».

Το αμερικανικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, από αμερικανούς επιτελικούς, κόστισε συνολικά 500 εκατομμύρια δολάρια και δέχθηκε ευρεία αρνητική κριτική στις Ηνωμένες Πολιτείες και καθορίστηκε από ομάδα γερουσιαστών ως «μία αποτυχία», όπως γράφει η Σκάι Νιουζ αλ Αράμπια.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ