Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Εμφάνιση του ‘Εμιράτου του Καυκάσου’ στη Συρία


Σεπτέμβριος 29, 2015.
Ειδησεογραφική πύλη της Συρίας, δημοσιεύσει σήμερα ότι στα εδάφη της χώρας έκαναν εμφάνιση μέλη του Εμιράτου του Καυκάσου που ταυτίζεται ιδεολογικά με την ομάδα της αλ Κάιντα, την ‘Τζαμπχάτ αλ Νούσρα’ (Μέτωπο της Νίκης).


Σύμφωνα με πληροφορίες της σελίδας,  η  ομάδα αυτή των ισλαμιστών του Καυκάσου αποτελείται από Ουζμπέκους, Τσετσένους, αλλά και Σαουδάραβες.

 Πρόσφατα  ο Τσετσένος διοικητής Σαλαντίν είχε κυκλοφορήσει ένα βίντεο στα κοινωνικά δίκτυα που ανέφερε την ιδεολογία της ομάδας και  διευκρίνιζε ότι δεν έχει καμία σύνδεση με άλλες τρομοκρατικές ομάδες.

Το ‘Εμιράτο του Καυκάσου’, σημειώνει το δημοσίευμα, αποτελείται από ομάδα μαχητών διαφόρων εθνικοτήτων και διαμένουν σε περιοχές που ελέγχονται από την οργάνωση  της Αλ Κάιντας, ‘Τζαμπχάτ αλ Νούσρα’.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ