Τουρκία: Επιθέσεις PKK- σκοτώθηκαν στρατιώτες και αστυνομικοί




Σεπτέμβριος 30, 2015.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από Γενικό Επιτελείο Στρατού της Τουρκίας, εκρηκτική ύλη που τοποθετήθηκε σε γέφυρα στην εθνική οδό Σεμντινλί – Γιουξέκοβα, εξερράγη με τηλεχειρισμό με αποτέλεσμα να ανατιναχθεί ένα όχημα του στρατού, να σκοτωθούν δύο Τούρκοι στρατιώτες και να τραυματισθούν άλλοι τρεις.


 Το περιστατικό έλαβε χώρα στις 16:45 τοπική ώρα χθες.

«Οι τρεις τραυματίες και οι συνάδελφοί  μας μεταφέρθηκαν αμέσως στο νοσοκομείο για να λάβουν ιατρική περίθαλψη», αναφέρει η ανακοίνωση προσθέτοντας ότι απογειώθηκε ελικόπτερο για εντοπισμό των δραστών στην περιοχή.

Ένα παρόμοιο περιστατικό, σημειώνει το δημοσίευμα, συνέβη στην επαρχία Μπατμάν της νοτιοανατολικής Τουρκίας, όπου σκοτώθηκε ένας αστυνομικός και ο οδηγός του αστυνομικού οχήματος.

Οι τρομοκράτες του PKK πυροδότησαν τον μηχανισμό που είχαν τοποθετήσει σε γέφυρα στην εθνική οδό Μπατμάν- Κοζλούκ, εκτός από τους νεκρούς τραυματίστηκαν άλλοι τρεις αστυνομικοί και πέντε πολίτες, που  εργάζονται στα σώματα ασφαλείας.

Ο δρόμος καταστράφηκε και έκλεισε, ενώ ξεκίνησε  επιχείρηση εντοπισμού των τρομοκρατών στην περιοχή, όπως σημειώνει σήμερα το τούρκικο δημοσίευμα.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ