Σε κατάσταση ετοιμότητας οι ένοπλες δυνάμεις Ελλάδας και Τουρκίας στον Έβρο- δημοσιογράφος Le Figaro


Ιούλιος 18, 2022. Ελλάδα.

Άγκυρα.

Ο J. Christophe Buisson, Γάλλος δημοσιογράφος της «Le Figaro», έγραψε ότι υπάρχει δραστηριότητα στα τουρκοελληνικά σύνορα, όπου βρίσκεται ο ποταμός Έβρος, και ότι σημαντικά πράγματα θα συμβούν σε λίγες ώρες, γράφει η τουρκική Odatv.

Ο Γάλλος δημοσιογράφος στο λογαριασμό του στο Twiiter έγραψε: «Παρακολουθήστε τι συμβαίνει στη Θράκη, στα τουρκοελληνικά σύνορα στον ποταμό Έβρο, σε λίγες ώρες. Οι στρατοί είναι σε επιφυλακή, χτίζονται χαρακώματα», μοιράστηκε. 

Μετά από αυτή την ανάρτηση, που έτυχε μεγάλης απήχησης, δεν έχει γίνει ακόμη δήλωση από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, σημειώνει το δημοσίευμα.


Surveiller dans les prochaines heures ce qu'il se passe en Thrace, sur la rivière Maritza, frontière entre Grèce et Turquie. Armées en état d'alerte sur place, arrivée de nombreux véhicules mili ces dernières heures, construction de tranchées..


 

 Η αξιολόγηση του Hasan Ünal

 

Για αυτήν την ανάρτηση του Γάλλου δημοσιογράφου στον λογαριασμό του στο Twitter, μέλος ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Malptepe  ο καθηγητής Δρ. Ο Hasan Ünal έκανε τις εξής εκτιμήσεις:

«-Ο J. Christophe Buisson, συνεκδότης της Le Figaro, λέει ότι τουρκικές και ελληνικές δυνάμεις έχουν πάρει θέσεις μάχης και στις δύο πλευρές του ποταμού Έβρου και ότι η σύγκρουση σχεδόν επίκειται. Μοιράζονται και άλλα μηνύματα με αυτό το περιεχόμενο.

Απεριόριστος ο ελληνικός φανατισμός παρά την έλλειψη ορθολογισμού, προς το παρόν, είμαι υπέρ του να το λάβουμε με προσοχή, αν και οι πιθανότητες να οδηγήσει η Αμερική την Ελλάδα πάνω στην Τουρκία σε μια τέτοια περίοδο είναι ελάχιστες.

Άλλωστε, στην πολυπολική παγκόσμια τάξη πραγμάτων που ζούμε, μια τέτοια σύγκρουση βαθαίνει το ρήγμα εντός του ΝΑΤΟ. Ανάλογα με τη συμπεριφορά άλλων χωρών, μπορεί να οδηγήσει την Άγκυρα ή την Αθήνα να σταματήσουν τις ενταξιακές συμφωνίες Φινλανδίας/Σουηδίας. Θα ήταν μεγάλη απώλεια ισχύος και κύρους για το ΝΑΤΟ.

Από την άλλη, αν η Ελλάδα το σχεδίασε μόνη της, το timing είναι λάθος.

Ίσως αν ερχόταν σε ένοπλη σύγκρουση με την Τουρκία το 2020, όταν η Τουρκία θα συρόταν σε σύγκρουση με την Αίγυπτο για τη Λιβύη και με το Ισραήλ στην Ανατολική Μεσόγειο, ίσως νόμιζε ότι δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει όλη της τη δύναμη εναντίον της Ελλάδας.

Η Ελλάδα θα σταθεί μόνη της απέναντι στην Τουρκία σε έναν πόλεμο Τουρκίας-Ελλάδας που θα ξεσπάσει τώρα.

  Γνωρίζει ότι θα υποστεί μεγάλες απώλειες, ειδικά στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, και ότι ο πόλεμος θα επεκταθεί ακόμη και στην Κύπρο και θα έχει μεγάλες απώλειες εις βάρος της εκεί», σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα.

odatv4.com

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr