Η Αλγερία υπογράφει συμφωνία με Ιταλία 4 δις δολαρίων για προμήθεια φυσικού αερίου


 Ιούλιος 18, 2022. Ελλάδα.

 

Ο πρόεδρος της Αλγερίας Αμπντελματζίντ Τεμπούν δήλωσε ότι η κρατική ενεργειακή εταιρεία «Sonatrach» θα υπογράψει την Τρίτη σύμβαση 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την προμήθεια φυσικού αερίου με την ιταλική Eni, τη γαλλική Total Energies και την Occidental.

Μιλώντας κατά την επίσκεψη του Ιταλού πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι στην Αλγερία, ο Τεμπούν εξήρε, όπως είπε, τη στρατηγική σχέση μεταξύ των δύο χωρών.

Από την πλευρά του, ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι δήλωσε τη Δευτέρα μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Αλγερίας Αμπντελματζίντ Τεμπούν ότι οι προμήθειες φυσικού αερίου από την Αλγερία στην Ιταλία θα αυξηθούν τα επόμενα χρόνια.

Σε δηλώσεις του από το Αλγέρι, ο Ντράγκι πρόσθεσε ότι η Ιταλία είναι ένας «τυχερός εταίρος» για την Αλγερία και ότι οι δύο χώρες συνεργάζονται επίσης για την ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Η Αλγερία είναι ολοένα και πιο σημαντική ως προμηθευτής φυσικού αερίου στην Ιταλία, ενώ η Ρώμη επιδιώκει να μειώσει την εξάρτησή της από τη ρωσική ενέργεια, σημειώνει το αραβικό δημοσίευμα.

Al Ghad

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr