Ο πρώην διευθυντής της CIA Πετρέους ανέφερε τις προϋποθέσεις για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία


Δεκέμβριος 1, 2022. Ελλάδα

Οι επιτυχίες της Ουκρανίας στο πεδίο της μάχης, σε συνδυασμό με τις επιπτώσεις των οικονομικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας, θα μπορούσαν να οδηγήσουν στο τέλος του πολέμου.

Αυτό είπε ο στρατηγός Ντέιβιντ Πετρέους που διετέλεσε διευθυντής της CIA το 2011-12, κατά τη διάρκεια του Φόρουμ Ασφαλείας του Κιέβου.

«Φυσικά, αυτός ο πόλεμος δεν θα τελειώσει σύντομα, εκτός αν τα ρωσικά στρατεύματα ηττηθούν ολοκληρωτικά», είπε ο πρώην επικεφαλής της CIA.

«Τελικά, η Ουκρανία θα συνεχίσει να απελευθερώνει τα εδάφη της και σε κάποιο σημείο, ο συνδυασμός της κατάστασης στο πεδίο της μάχης με τις οικονομικές κυρώσεις και τους ελέγχους των εξαγωγών θα πείσει την πλειοψηφία στη Ρωσία ότι αυτός ο πόλεμος δεν μπορεί να συνεχιστεί», τόνισε ο Πετρέους.

Ο στρατηγός σημείωσε ότι τότε η Ρωσία θα πρέπει να αποσύρει τα στρατεύματά της, η οποία έχει ήδη χάσει περισσότερους ανθρώπους σε 9 μήνες από ό,τι σε 10 χρόνια πολέμου στο Αφγανιστάν.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr