Ένταση πάλι μεταξύ Σκοπίων και Σόφιας για τον βουλγαρικό σύλλογο στο Μοναστήρι

Δεν επετράπη στον πρόξενο της Βουλγαρίας να παραστεί στο βουλγαρικό πολιτιστικό κέντρο στο Μοναστήρι


Αύγουστος 6, 2022. Ελλάδα.

Ο Γενικός πρόξενος της Βουλγαρίας στο Μοναστήρι/Μπίτολα, Ντίμιταρ Ιβάνοφ, δεν έγινε δεκτός κατά την επιθεώρηση στους χώρους του βουλγαρικού πολιτιστικού κέντρου «Ιβάν Μιχαήλοφ»,  διότι – σύμφωνα με το ΥΠΕΞ των Σκοπίων- «πρόκειται για μια διαδικασία κατά την οποία συμμετέχουν μόνο

νομικά πρόσωπα που είναι εγγεγραμμένα σύμφωνα με τις ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις της Βόρειας Μακεδονίας και ως εκ τούτου δεν είχε δικαίωμα να παραστεί κατά την επιθεώρηση στους χώρους του Πολιτιστικού Κέντρου».


«Ο κ. Ιβάνοφ έχει το δικαίωμα να εκπροσωπεί τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των πολιτών της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας που ζουν στη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, αλλά όχι τα δικαιώματα και τα συμφέροντα μιας ένωσης πολιτών εγγεγραμμένων στη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», αναφέρει η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών στα Σκόπια.

Μάλιστα, η Επιτροπή για την Προστασία και την Πρόληψη των Διακρίσεων στη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας ανακοίνωσε ότι θεώρησαν ως προσπάθεια να επηρεάσουν το έργο της με την παρουσία κατά την επιθεώρηση στις εγκαταστάσεις του Πολιτιστικού Κέντρου «Ivan Mihailov» στο Μοναστήρι του γενικού προξένου της Βουλγαρίας Ντίμιταρ Ιβάνοφ, υπενθυμίζει η BTA.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr