Τουρκία: Οπαδοί του Νταβούτογλου επιτέθηκαν στα γραφεία της ‘Χουριέτ’









Σεπτέμβριος 7, 2015.


Δικηγόροι της εφημερίδας ‘Hürriyet’ της Τουρκίας, κατέθεσαν μήνυση εναντίον του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AK Parti) και συγκεκριμένα κατά του βουλευτή, επικεφαλής της νεολαίας, Αμπντουραχίμ Μποϊνουκάλιν και των συναδέλφων του.


Η μήνυση έγινε μετά τα χθεσινά επεισόδια, όταν  οπαδοί του κόμματος του Αχμέτ Νταβούτογλου, επιτέθηκαν στα κεντρικά γραφεία της εφημερίδας στην Κωνσταντινούπολη, προξενώντας σοβαρές καταστροφές.

Ο βουλευτής του AK Parti, Μποϊνουκάλιν , φωνάζοντας συνθήματα κατά της εφημερίδας, οδήγησε 200 οπαδούς να επιτεθούν  στα γραφεία της, στην περιοχή Μπάγτσιλαρ της Κωνσταντινούπολης.

Οι δικηγόροι αναγράφουν στην μηνυτήρια αναφορά τους «πρόκληση ζημιών σε περιουσία», «προσπάθεια εκφοβισμού και δημιουργίας πανικού στην κοινή γνώμη», «παραβίασης ασυλίας σε κατοικία» και «απειλή στην ελευθεροτυπία».

Οι φιλοκυβερνητικοί διαδηλωτές πέταξαν πέτρες στα γραφεία της εφημερίδας, έσπασαν παράθυρα και πόρτες και φώναζαν φιλοκυβερνητικά συνθήματα.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ