Ούγγρος πρωθυπουργός για μετανάστες: Δεν θα λύσουμε εμείς το γερμανικό πρόβλημα












Σεπτέμβριος 5, 2015.







Η Ουγγαρία θα αναπτύξει στρατό στα νότια σύνορα για να σταματήσει τη ροή των μεταναστών. Αυτό ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Βίκτορ Όρμπαν.


Τόνισε ότι μετά από τις 15 Σεπτεμβρίου θα αναπτυχθούν αστυνομικές δυνάμεις που θα ενισχυθούν με στρατιωτικές μονάδες, εφ’ όσον η απόφαση αυτή εγκριθεί από το Κοινοβούλιο.

«Εμείς θέλουμε να θέσουμε τα σύνορά μας υπό πλήρη έλεγχο, και θα το κάνουμε αυτό βήμα προς βήμα» είπε ο Όρμπαν.

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι μια τέτοια πρόταση έχει δρομολογηθεί επειδή οι μετανάστες και οι πρόσφυγες  που κατευθύνονται στην Ευρώπη είναι αμέτρητοι.

«Δεν είναι 15 χιλιάδες μετανάστες ή πρόσφυγες που ζητούν να τους κάνουμε δεκτούς με ποσοστώσεις, δεν είναι ούτε 500 χιλιάδες, όπως άκουσα στις Βρυξέλλες, αλλά είναι εκατομμύρια, δεκάδες εκατομμύρια, η ροή των μεταναστών είναι ανεξέλεγκτη και αμέτρητη».

Ο Όρμπαν τόνισε επανειλημμένα  ότι η κρίση αυτή πρέπει να θεωρηθεί ως ένα γερμανικό πρόβλημα, δεδομένου ότι οι περισσότεροι μετανάστες θέλουν να εγκατασταθούν στη Γερμανία, και η χώρα αυτή έχει εκφράσει την επιθυμία να τους αποδεχθεί.

--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ