Ο Πούτιν κατηγορεί τις ΗΠΑ για την προσφυγική κρίση στην Ευρώπη





Σεπτέμβριος 5, 2015.

«Η Ευρώπη, η οποία ακολουθεί τυφλά τις κατευθυντήριες γραμμές των Ηνωμένων Πολιτειών, τώρα πάσχει πολύ σοβαρά από τα κύματα των προσφύγων», σχολίασε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν.


Σύμφωνα με το Itar Tass,  ο Πούτιν είπε ότι η κρίση πυροδοτήθηκε επειδή οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί προσπάθησαν να επιβάλλουν τα δικά τους πολιτικά πρότυπα στις χώρες της Μέσης Ανατολής και της βόρειας Αφρικής, χωρίς  να  λαμβάνουν υπόψη  τα πολιτιστικά χαρακτηριστικά τους.

«Τι είδους πολιτική πήγαν να επιβάλλουν; Τα δικά τους πολιτικά και πολιτιστικά πρότυπα χωρίς να λάβουν υπόψη τους τα ιστορικά, θρησκευτικά, εθνικά, πολιτιστικά χαρακτηριστικά των περιοχών αυτών. Αυτή είναι μια πολιτική που κατά κύριο λόγο ασκούν οι Αμερικανοί», είπε.

Εξήγησε ότι εξεπλάγη από το γεγονός ότι τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης επικρίνουν χώρες της ΕΕ για σκληρή μεταχείριση απέναντι στους πρόσφυγες, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι αυτές που προκάλεσαν το πρόβλημα.

«Βλέπω με κατάπληξη ότι ορισμένα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης κρίνουν τους Ευρωπαίους για υπερβολές προς τους μετανάστες», δήλωσε ο Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε ότι ήταν πλήρως αναμενόμενη η μεταναστευτική κρίση και πρόσθεσε ότι η κρίση αυτή προήλθε από μια εσφαλμένη πολιτική των Αμερικανών προς τις χώρες της ανατολικής Μεσογείου και της βόρειας Αφρικής.

«Αγνοούν ότι οι πληθυσμοί αυτοί έχουν τη δική τους ιστορία και κουλτούρα», είπε ο Πούτιν απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στο Βλαδιβοστόκ.


--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ