Παραδόθηκαν στη Συρία ρωσικά μαχητικά και αναγνωριστικά αεροσκάφη






Σεπτέμβριος 22, 2015.



Αραβική πηγή δημοσιεύει ότι η Συρία έλαβε πρόσφατα από τη Ρωσία, μαχητικά αεροσκάφη και στρατιωτικό εξοπλισμό, εκτός από τα αεροσκάφη αναγνώρισης, όπως έγινε γνωστό, σύμφωνα με πηγή ασφαλείας. 


Συγχρόνως η ιρανική κυβέρνηση δήλωσε ότι η Τεχεράνη και η Μόσχα θα μπορούσαν να λειτουργήσουν από κοινού για την επίλυση της κρίσης.

Πηγή ασφαλείας ανέφερε την Τρίτη ότι ο στρατός της Συρίας, τις τελευταίες ημέρες έλαβε πέντε ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη καθώς και αναγνωριστικά, ξέχωρα από το στρατιωτικό εξοπλισμό (σύγχρονα όπλα που διαμοιράστηκαν στο στρατό).

Η πηγή ασφαλείας, σημειώνει το δημοσίευμα, είναι ανώτερος υπάλληλος του στρατού και μίλησε με τον όρο της ανωνυμίας, διευκρίνισε ότι η στρατιωτική βοήθεια έρχεται να βοηθήσει το στρατό της Συρίας στην καταπολέμηση της τρομοκρατικής οργάνωσης  του ‘ισλαμικού κράτους’.

«Ο στρατός μας έχει λάβει από τη Μόσχα τουλάχιστον πέντε μαχητικά καθώς και αναγνωριστικά αεροσκάφη που συμβάλλουν στον καθορισμό στόχων υψηλής ακρίβειας καθώς και εξελιγμένο εξοπλισμό μάχης προκειμένου να αγωνισθεί κατά του ‘ισλαμικού κράτους’».

Αξίζει να σημειωθεί ότι Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν τη Δευτέρα ότι η Ρωσία έχει αποστείλει 28 μαχητικά αεροσκάφη στη Συρία.

Δεν διευκρινίστηκε εάν αυτά είναι προς παράδοση στο συριακό στρατό ή για χρήση των Ρώσων στην επικράτεια της Συρίας.

Η πληροφόρηση των Αμερικανών έγινε πιθανόν μέσω δορυφόρου, αφού αναφέρεται ότι 28 ρωσικά μαχητικά προσγειώθηκαν στον αεροδιάδρομο στην Λατάκια, στη Δυτική Συρία, που είναι το  προπύργιο του Μπασάρ αλ Άσαντ.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ