Η Μέρκελ επέκρινε την Ελλάδα που 'δεν φρουρεί’ τα σύνορά της για τους μετανάστεςΣεπτέμβριος 12, 2015.


Η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της, με τον τρόπο με τον οποίο οι Έλληνες φρουρούν τα σύνορα της Ευρώπης.

Σε ομιλία της, η Μέρκελ,  στο Συνέδριο της Χριστιανικής Δημοκρατικής Ένωσης στο Βερολίνο, κάλεσε την Ελλάδα να προστατεύσει αποτελεσματικά τα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επίσης, η Μέρκελ απαίτησε διάλογο με την Τουρκία, μέσα από το έδαφος της οποίας πραγματοποιείται  η τεράστια ροή των μεταναστών.

Η Καγκελάριος κάλεσε να ενταθεί επειγόντως ο διάλογος με την Τουρκία, επεσήμανε ότι η Γερμανία είναι διαθέσιμη να προστατεύσει τους μετανάστες που έχουν ανάγκη διαβίωσης και έχουν φύγει από χώρες που βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση.

«Όσοι δεν χρειάζονται προστασία και έρχονται εδώ για οικονομικούς λόγους,  αυτούς δεν μπορούμε να τους δεχθούμε,  και όπως ειπώθηκε δεν μπορούμε να εντάξουμε στο καθεστώς του ασύλου, στους μετανάστες από τα Βαλκάνια».
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ