Οι αιγυπτιακός στρατός πλημμύρισε τις σήραγγες της Γάζας




Σεπτέμβριος 19, 2015.

Σε μια προσπάθεια να ανακόψει την παράνομη διέλευση από τη Γάζα προς τη χερσόνησο του Σινά, ο αιγυπτιακός στρατός διοχέτευσε θαλασσινό νερό από τη Μεσόγειο Θάλασσα, στα εκατοντάδες τούνελ που ενώνουν τη Γάζα με το Σινά κάτω από τα συρματοπλέγματα των συνόρων.

Σύμφωνα με εντόπια πηγή, «ο αιγυπτιακός στρατός άρχισε στις 1:00 μ.μ. τοπική ώρα να αντλεί νερό από τη Μεσόγειο Θάλασσα και χρησιμοποιώντας τεράστιες σωλήνες το οδήγησε στις εκατοντάδες σήραγγες που έχουν ανοίξει οι Παλαιστίνιοι για να παρακάμψουν τους σταθμούς των συνόρων.

Μάλιστα, έμπορος της Παλαιστίνης, ο Αμπού Μοχάμεντ που αρνήθηκε να αποκαλύψει το επώνυμό του, δήλωσε ότι κάνει ότι μπορεί για να τραβήξουν τα νερά που πλημμύρισαν στη δική του τη σήραγγα,   για να μην καταρρεύσει, αλλά είναι αδύνατο να αντληθεί όλη τη ποσότητα του νερού.


--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ