Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Πράσινο φως από Ιράκ σε ρωσικές αεροπορικές επιθέσεις
Οκτώβριος 25, 2015.

Η Επιτροπή του Ιρακινού Κοινοβουλίου για την Άμυνα και Ασφάλεια, σε συνεδρίασή της,  έδωσε το πράσινο φως για ρωσικές αεροπορικές επιθέσεις κατά του Ισλαμικού κράτους στο έδαφος του Ιράκ.


Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής, Χακίμ ελ Ζαμίλι,  οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού κράτους προσπαθούν να ξεφύγουν από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς και καταφεύγουν στα ιρακινά εδάφη τα οποία έχουν κατακτήσει. 

Ο Ζαμίλι δήλωσε ότι συζήτησαν το θέμα αυτό με τη Ρωσία και δίδουν την άδεια στα ρωσικά μαχητικά να επιχειρούν στα ιρακινά εδάφη.

Υπενθυμίζεται ότι το Ιράκ και η Ρωσία, στο πλαίσιο συνεργασίας κατά της τρομοκρατίας,  έχουν δημιουργήσει κέντρο ανταλλαγής πληροφοριών,  που εδρεύει στη Βαγδάτη, το οποίο βοηθά στο συντονισμό των δράσεων στην καταπολέμηση του ‘ισλαμικού κράτους’. 

Στο κέντρο πληροφοριών συνεργάζονται και οι αρμόδιες υπηρεσίες του Ιράν και της  Συρίας, όπως γράφει το τούρκικο δημοσίευμα που επικαλείται  πληροφορίες από δημοσιογραφική πηγή του Ιράν.

--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ