Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2015

Κέντρο εκπαίδευσης παιδιών- Τζιχαντιστών στην Κωνσταντινούπολη


Οκτώβριος 19, 2015.


Στην Κωνσταντινούπολη αποκαλύφθηκε κέντρο διδασκαλίας παιδιών-τζιχαντιστών.

Έχουν συλληφθεί 24 ύποπτοι,  οι οποίοι είναι από το Τατζικιστάν και το Ουζμπεκιστάν, έχουν διασυνδέσεις με το ‘Ισλαμικό Κράτος’ και ‘κατηχούν’ παιδιά στις γειτονιές της Κωνσταντινούπολης Πέντικ και Μπασά Σεχίρ, όπως δημοσιεύει η «Hurriyet» επικαλούμενη πληροφορίες από την "Vatan".


Τα παιδιά εκπαιδεύονται από τους υπόπτους για να μεταπηδήσουν κατόπιν σε στρατόπεδα εκπαίδευσης για τρομοκρατία.

Οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες είναι Ουζμπέκοι και δίδασκαν στα παιδιά τις βασικές αρχές της ιδεολογίας του ‘ισλαμικού κράτους’ και πως θα μπορέσουν να ζήσουν στο ισλαμικό κράτος.

Πηγές ασφαλείας από το Ουζμπεκιστάν ανέφεραν  ότι πάνω από 5.000 Ουζμπέκοι έχουν ενταχθεί στο ‘ισλαμικό κράτος’ και πολεμούν στις τάξεις του, στη Συρία.

Η Τουρκία έχει εντείνει τις δραστηριότητες της κατά της τρομοκρατίας του ‘ισλαμικού κράτους’,  μετά τη βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα όπου σκοτώθηκαν 102 άμαχοι και εκατοντάδες άλλοι τραυματίστηκαν.

Για την βομβιστική αυτή επίθεση έχουν συλληφθεί 13 ύποπτοι, οι οποίοι έχουν διασυνδέσεις με το ‘ισλαμικό κράτος’, σημειώνει το δημοσίευμα.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: