«Οι Εβραίοι ιδιοκτήτες του ‘Bataclan’ είχαν απειληθεί από μουσουλμάνους»




Νοέμβριος 14, 2015.

Ισραηλινό δημοσίευμα αναφέρεται, σήμερα, σε απειλές προς τους ιδιοκτήτες του κλαμπ ζωντανής μουσικής ‘Bataclan’ του Παρισιού, με απειλές θανάτου για τη ζωή τους από φανατικούς μουσουλμάνους που ζουν στη Γαλλία.


Η αναφορά του ισραηλινού ‘Κάρσορ’ αναφέρει ότι  η οργάνωση «StandWithUs» που ενεργεί υπέρ του Ισραήλ στον κόσμο, είχε δημοσιεύσει στη σελίδα του στο Facebook, ένα βίντεο στο οποίο παρουσιάζονταν οι απειλές κατά των Εβραίων ιδιοκτητών του παρισινού κλαμπ.

Το 2008, μια ομάδα νεαρών ανδρών, με τα πρόσωπα καλυμμένα από το παραδοσιακό αραβικό ‘Καφίγια’, ήρθε στην πόρτα του συλλόγου και είπε τα ακόλουθα στους Εβραίους ιδιοκτήτες:

«Αυτό είναι ένα σαφές μήνυμα προς τους ιδιοκτήτες του ‘Bataclan’. Είστε υπεύθυνοι για τις ενέργειές σας. Αυτό είναι το μήνυμα της οργάνωσης «Migdal», για τις φιλο-ισραηλινές, ρατσιστικές και ισλαμοφοβικές οργανώσεις που ασχολούνται με την κακοποίηση των Παλαιστινίων, των Αράβων και των Μουσουλμάνων, θα πληρώσετε για τις πράξεις σας».

«Την επόμενη φορά που θα έρθουμε θα μιλήσουμε αλλιώς», είπε ένας από τους Άραβες.

Στη συναυλία στο ‘Bataclan’ του Παρισιού, όπου την Παρασκευή το βράδυ πραγματοποιούνταν μια συναυλία από μουσική ομάδα της Καλιφόρνιας, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 100 άνθρωποι.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, τέσσερις ένοπλοι άνδρες, εισήλθαν στην αίθουσα συναυλιών και άνοιξαν πυρ. Οι μάρτυρες λένε, επίσης, ότι οι τρομοκράτες πυροβολούν εν ψυχρώ έναν προς έναν τους ανθρώπους, ακόμη και τους τραυματίες.


Συγκέντρωση  αλληλεγγύης  χιλιάδων Ισραηλινών 




Στην πλατεία Ράμπιν στο Τελ Αβίβ πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στη μνήμη των θυμάτων των τρομοκρατικών επιθέσεων της Παρασκευής στο Παρίσι.

Οι διαδηλωτές κυμάτιζαν ισραηλινές και γαλλικές σημαίες και κρατούσαν πανό με τις λέξεις «το Τελ Αβίβ μαζί με το Παρίσι», ενώ στην πρόσοψή του Δήμου της πόλης  τονίστηκαν τα χρώματα της γαλλικής σημαίας, ως ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι συγκεντρωμένοι ήταν περί τις 15 χιλιάδες και στην εκδήλωση παρέστη και ο πρέσβης της Γαλλίας στο Ισραήλ, Πάτρικ Μεζενέβ.

--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ