Το Κοσσυφοπέδιο επικύρωσε τη συμφωνία με την ΕΕ




Νοέμβριος 2, 2015.

Στο Κοινοβούλιο- των 120 εδρών- του Κοσσυφοπεδίου, 86 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της συμφωνίας, που υπεγράφη την περασμένη εβδομάδα στο Στρασβούργο, μιας συμφωνίας που ανοίγει το δρόμο σε μια μελλοντική ένταξη  του Κοσόβου στην ΕΕ, που αποτελεί ένα σημαντικό εμπορικό εταίρο του Κοσσυφοπεδίου.


Η αντιπολίτευση μποϊκοτάρισε την ψηφοφορία ζητώντας η κυβέρνηση να εγκαταλείψει τη συμφωνία με τη Σερβία, που δίνει περισσότερη δυναμική στις σερβικές περιοχές του Κοσσυφοπεδίου, στην οποία  καθορίζονται, επίσης, και τα σύνορα με το Μαυροβούνιο.

Κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων μηνών, οι βουλευτές της αντιπολίτευσης επανειλημμένα είχαν διακόψει το έργο του νομοθετικού σώματος, ρίχνοντας δακρυγόνα και αυγά, χρησιμοποιώντας  σφυρίχτρες στην αίθουσα.

Το Βελιγράδι ανακοίνωσε ότι δεν αναγνωρίζει τη συμφωνία μεταξύ της ΕΕ και του Κοσσυφοπεδίου, αφού για τη Σερβία αποτελεί επαρχία της.
Το Κοσσυφοπέδιο ανακήρυξε την ανεξαρτησία από τη Σερβία το 2008.

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ