Ο τουρκικός στρατός σκότωσε 25 Κούρδους αυτονομιστές




Μάρτιος 27, 2016.

Ο τουρκικός στρατός σκότωσε  25 Κούρδους αυτονομιστές του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK),  κατά τη διάρκεια  επιχειρήσεων σε τρεις πόλεις της νοτιοανατολικής Τουρκίας, στις οποίες πλειοψηφεί ο κουρδικός πληθυσμός, σύμφωνα με το τουρκικό κανάλι NTV, που επικαλείται στρατιωτική πηγή.




Ο τουρκικός στρατός  στην πόλη Νουσαϊμπίν,  της επαρχίας Μαρντίν, συγκρούσθηκε με αντάρτες του PKK, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 13 Κούρδοι αντάρτες και να καταστραφούν 16 εκρηκτικοί μηχανισμοί. Σημειώνεται ότι στην πόλη αυτή έχει επιβληθεί στρατιωτικό νόμος και απαγορεύεται η κυκλοφορία των πολιτών σε 24ώρη βάση.


Επίσης, στο πλαίσιο λειτουργίας των δυνάμεων ασφαλείας στην πόλη Σιρνάκ σκοτώθηκαν άλλοι εννέα μαχητές του PKK και καταστράφηκαν  έξι εκρηκτικοί μηχανισμοί. 

Οι τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις σκότωσαν  ακόμη τρεις Κούρδους αυτονομιστές στη Γιουξέκοβα της επαρχίας Χακάρι, όπως σημειώνεται.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ