«Οι ΗΠΑ κατασκευάζουν δύο αεροδρόμια στη βόρεια Συρία»




Μάρτιος 6, 2016.

Οι «Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας» ανέφεραν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες σε δύο καντόνια της Ροτζάβα ( δυτικό Κουρδιστάν -στη βόρεια Συρία), ένα στο Κομπάνι  και άλλο στο Cîzir,  κατασκευάζουν στρατιωτικά αεροδρόμια.

 
Ανώτερος αξιωματούχος  των «Δημοκρατικών Δυνάμεων» που μίλησε με τον όρο της ανωνυμίας, είπε ότι στην Ροτζάβα δημιουργούνται δύο  αεροδρόμια από τους Αμερικανούς.



Διευκρίνισε ότι τα αεροδρόμια εκτός από στρατιωτικούς σκοπούς θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν και για πολιτικά αεροπλάνα.



«Το αεροδρόμιο στην περιοχή του Rîmelan βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσης. Εργάζονται, τώρα, μόνο τεχνικοί εμπειρογνώμονες της στρατιωτικής ομάδας για τη διευθέτηση ορισμένων αδυναμιών», είπε.



Το δεύτερο αεροδρόμιο δημιουργείται στο νοτιοανατολικό τμήμα  του Κομπάνι, στην περιοχή Xirap Êşk,  σε μια έκταση 10 εκταρίων.


Ο Κούρδος αξιωματούχος είπε ότι οι Αμερικανοί εργάζονται εντατικά για την ολοκλήρωση του αεροδρομίου, όπως σημειώνει το κουρδικό δημοσίευμα.



--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ