Παρασκευή, 4 Μαρτίου 2016

Ο γιος του Ερντογάν εγκατέλειψε την Μπολόνια για ‘λόγους ασφαλείας’
Μάρτιος 4, 2016.

Ο γιος του προέδρου  της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Μπιλάλ Ερντογάν,  ο οποίος μετακόμισε στην Ιταλία τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, για να τελειώσει το διδακτορικό του, το οποίο ξεκίνησε το 2007, εγκατέλειψε την  Μπολόνια επικαλούμενος  ανησυχίες για την ασφάλεια του,  έγραψε τοπική ιταλική εφημερίδα την Πέμπτη.Η ιταλική εφημερίδα «ll Resto del Carlino» ισχυρίστηκε ότι ο Ερντογάν έστειλε πρόσφατα μηνύματα χαιρετισμού στους φίλους του στην Μπολόνια, λέγοντας ότι αποφάσισε να επιστρέψει στην Κωνσταντινούπολη.


«Η ασφάλειά μας στην Μπολόνια ήταν ένα ευαίσθητο θέμα, τόσο για την ιταλική και την τουρκική κυβέρνηση», φέρεται να έγραψε στο μήνυμα του ο γιος Ερντογάν,  ωστόσο υποσχέθηκε να γυρίσει πίσω στην Μπολόνια σε ένα πιο «ειρηνικό» περιβάλλον, γράφει το δημοσίευμα.


Η ιταλική εφημερίδα αναφέρεται στον εισαγγελέα της Μπολόνια που ξεκίνησε έρευνα για τον Μπιλάλ Ερντογάν με την υποψία του ξεπλύματος χρήματος.


Ο Μπιλάλ Ερντογάν, ο οποίος είναι ένας από τους κύριους υπόπτους στη μεγαλύτερη υπόθεση διαφθοράς στην Τουρκία, που έγινε γνωστή στον τουρκικό λαό στις 17 και 25 Δεκεμβρίου του 2013, εγκαταστάθηκε στην πόλη Μπολόνια της Ιταλίας, μαζί με τη σύζυγό  και τα παιδιά του, μετά από τις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουνίου  στην Τουρκία, όταν το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKParti) που ιδρύθηκε από τον πρόεδρο Ερντογάν έχασε την πλειοψηφία του στη Βουλή.


Ο γιος του προέδρου μετακόμισε στην Ιταλία για να συνεχίσει το διδακτορικό του  και έγραψε τα παιδιά του σε σχολείο εκεί. Ο Μπιλάλ Ερντογάν φέρεται να ζήτησε φρουρούς ασφαλείας από την ιταλική κυβέρνηση, όταν γνωστοποιήθηκε ότι έφερε στη χώρα μεγάλο ποσό χρημάτων σε ρευστό, όπως γράφει η ‘Todays Zaman’.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: