Σερβία: Ιδρύθηκε κόμμα για την ουδετερότητα της χώρας




Μάρτιος 3, 2016.

Βελιγράδι.

Κόμμα με τον ονομασία «Λαϊκή Ένωση»,  ιδρύθηκε  με κύριους στόχους και αρχές  κατά της ένταξης της Σερβίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ.




Η ίδρυσή του ανακοινώθηκε σήμερα και σχηματίσθηκε από δύο μικρότερα μη κοινοβουλευτικά κόμματα το «Τρέσα Σερβία» και το «Λαϊκό Δίκτυο».



Το νέο κόμμα προσβλέπει να συμμετέχει στις ερχόμενες εκλογές στη χώρα που θα πραγματοποιηθούν στις 24 Απριλίου.



Ένας από τους ηγέτες του κινήματος, ο Βλάνταν Γκλίσιτς, πιστεύει ότι «η πολιτικο-στρατιωτική ουδετερότητα της χώρας θα πρέπει να είναι η κύρια εξωτερική της πολιτική».



«Θεωρούμε ότι υπάρχει εγγενές πρόβλημα στη χώρα από το 2000, αφού καθοδηγείται από μια πολιτική με την οποία πιστεύεται δεν υπάρχει εναλλακτική λύση στην ένταξη της χώρας στην ΕΕ. Αυτή η πολιτική θα πρέπει να αφαιρεθεί από τον κρατικό μηχανισμό, γιατί ο δρόμος της Σερβίας προς την ΕΕ δεν θα δώσει τίποτε στο λαό, πουλώντας τα συμφέροντά μας στις Βρυξέλλες», είπε ο Γκλίσιτς.



Σύμφωνα, εξάλλου, με τον Μίροσλαβ Πάροβιτς- συνιδρυτής του κόμματος, η πολιτική ουδετερότητα είναι ο μόνος τρόπος για την επίτευξη της ειρήνης και της σταθερότητας όχι μόνο για τη Σερβία, αλλά και για όλη τη βαλκανική χερσόνησο, σημειώνει το πρακτορείο ‘Φόκους’.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ