Βουλγαρία: Απαγόρευση της μπούρκας σε δημόσιους χώρους και σχολεία






Απρίλιος 2, 2016.

Σόφια.




Η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Παιδείας, Μεγκλένα Κούνεβα προσχώρησε στο αίτημα του Εισαγγελέα Τσατσάροφ να απαγορεύσει την μπούρκα.




Σύμφωνα με το βουλγαρικό δημοσίευμα,  η Κούνεβα σε συνέντευξή της στο Χάσκοβο είπε ότι η απαγόρευση της μπούρκας θα πρέπει να ισχύει σε δημόσιους χώρους και ιδιαίτερα στα σχολεία, πρόσθεσε ότι στη Γαλλία η μπούρκα απαγορεύεται δια νόμου.



«Νομίζω ότι είμαστε ανεκτικοί  και αποδεχόμαστε τις ιδιαιτερότητες, αλλά, υπάρχουν περιπτώσεις που πρέπει να λαμβάνονται υπόψη η ασφάλεια και η ενσωμάτωση. Και  για τα δύο αυτά πράγματα, πιστεύω ότι πρέπει  ως κράτος να κάνουμε ό, τι είναι δυνατόν για την ασφάλεια της κοινωνίας και στην καλύτερη ενσωμάτωση σε αυτήν όλων των ατόμων», δήλωσε η Κούνεβα.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ