Πέμπτη, 5 Μαΐου 2016

Σκοπιανοί: «Οι λεγόμενοι αληθινοί Μακεδόνες στην Ελλάδα είναι εξελληνισμένοι Τούρκοι»

«Η δημιουργία της Ελλάδας- αναγκαστικός εξελληνισμός», είναι το άρθρο της σλαβικής ιστοσελίδας στις 4 Μαΐου 2016,  που έχει τον τίτλο «μακεδονικό έθνος»[Македонска нација- http://mn.mk]


Μάιος 5, 2016.

Σκοπιανό δημοσίευμα  αναφέρεται στον εποικισμό της Μακεδονίας (Ελλάδα) κατά την τρίτη δεκαετία του 20ου αιώνα από Τούρκους χριστιανούς που εξελληνίστηκαν και αποτελούν σήμερα τον πληθυσμό που διατείνονται ότι είναι «οι αληθινοί Μακεδόνες», όπως επισημαίνεται.
Γράφει χαρακτηριστικά το προπαγανδιστικό δημοσίευμα:

«Περίπου 850 χιλιάδες Καραμανλήδες μετακινήθηκαν στην Ελλάδα, παρά την επιθυμία τους να παραμείνουν στην Τουρκία.

»Η Τουρκία, ως μια κυρίως μουσουλμανική χώρα ήθελε να ξεφορτωθεί τους Τούρκους Χριστιανούς και να δεχθεί του Βαλκάνιους μουσουλμάνους στην κοινωνία της. Στην Ελλάδα οι Ορθόδοξοι Τούρκοι προσδιορίζονταν ως Έλληνες, αν και η μητρική τους γλώσσα ήταν η τουρκική».


Συνεχίζει: 


«Οι περισσότεροι από αυτούς τους Καραμανλήδες (638.253, δηλαδή το 52% του συνόλου) εγκαταστάθηκαν στη ‘Μακεδονία του Αιγαίου’ [Μακεδονία] για να εξουδετερώσουν τον ‘μακεδονικό’ πληθυσμό.


»Αυτοί οι Ορθόδοξοι Τούρκοι, τώρα είναι οι καλύτεροι Έλληνες και ισχυρίζονται ότι είναι οι «αληθινοί Μακεδόνες».


Αυτό βέβαια γίνεται, εν μέρει, ως συνέπεια της ελληνικής επιθετικής προπαγάνδας του περασμένου αιώνα, αλλά και λόγω του φόβου της κατάσχεσης των περιουσιών τους που ανήκαν στους απελαθέντες «Μακεδόνες» του Αιγαίου [Σλάβους] καθώς τους τις παραχώρησε το ελληνικό δημόσιο.


Μυθοπλασία η ελληνική Μακεδονία


Γράφει το προπαγανδιστικό δημοσίευμα των Σλάβων: 


Η λεγόμενη ‘ελληνική Μακεδονία’ είναι μια μυθοπλασία, μια τεχνητή δημιουργία που χρησιμεύει ως βάση για την εδαφική και ιστορική αξίωση από την ελληνική πλευρά. 


Η αλήθεια είναι ότι μόνο οι ‘Μακεδόνες’ [Σλάβοι] είναι στερημένοι και καταπιεσμένοι, καθώς η Ελλάδα κατέχει ξένο έδαφος και κλέβει την ιστορία κάποιου άλλου.Και συνεχίζει: Τα κατασταλτικά μέτρα που είχαν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν για τους Σλάβους, εφαρμόζονται και για τους έποικους από τη Μικρά Ασία.  Δηλαδή, τους απαγορεύονταν να ταξιδεύσουν στην Τουρκια και απειλούνταν με απομάκρυνση από την ελληνική ιθαγένεια εάν το έκαναν. Τους απαγορεύονταν από το νόμο να αυτοπροσδιορίζονται ως Τούρκοι.


Η περιοχή της ΦλώριναςΤο 1925- συνεχίζει το δημοσίευμα- ο Σαλβάνος, αρχηγός του επιτελείου της 10ης Μεραρχίας του Στρατού βρισκόταν στη δυτική Μακεδονία και είχε καθήκον να κάνει εθνολογική έρευνα στην περιοχή της Φλώρινας που θα χρησίμευε ως προσανατολισμός για την περαιτέρω μετακίνηση των εποίκων.Έγραψε, λοιπόν, ότι τα άτομα με καθαρή ελληνική εθνική συνείδηση είναι μια μικρή μειοψηφία, ενώ οι σλαβόφωνοι πληθυσμοί χωρίζονται σε τρεις ομάδες: στην πρώτη επικρατούσε η ελληνική συνείδηση, στη δεύτερη επικρατούσε η βουλγαρική συνείδηση και η τρίτη ομάδα ήταν αδιάφορη για την εθνικότητά της, ενδιαφέρονταν μόνο για την καθημερινότητά τους, σημειώνει το άρθρο του Mihail Barak, που υπόσχεται ότι θα έχει και συνέχεια...


--               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: