Ιταλικό σύστημα πυραυλικής άμυνας έφθασε στην Τουρκία




Ιούνιος 8, 2016. βίντεο


Το ΝΑΤΟ κατόπιν αιτήματος της τουρκικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση πιθανόν επιθέσεων από τη Συρία, ξεκίνησε τις εργασίες εγκατάστασης των συστημάτων πυραυλικής άμυνας στην περιοχή Καχραμανμάρας της νοτιοδυτικής Τουρκίας.




Όπως σημειώνεται μετά τη λήξη της προθεσμίας της παραμονής των γερμανικών πυραυλικών συστημάτων ‘Patriot’ στο τέλος του 2015, στις 6 Ιουνίου  έχουν φθάσει στο λιμάνι της Αλεξανδρέττας νέο πυραυλικό σύστημα από την Ιταλία. 



Έτσι, ένα κομβόι 36 στρατιωτικών οχημάτων ξεκίνησε με αυστηρά μέτρα ασφαλείας από την Αλεξανδρέττα προς την περιοχή του Καχραμανμάρας, όπου γίνονται οι προετοιμασίες εγκατάστασης του εξοπλισμού.



Το σύστημα των πυραυλικών συστοιχιών συνοδεύουν Ιταλοί στρατιωτικοί και τεχνικοί. 

Στο πλαίσιο της νατοϊκής επιχείρησης «"Operation Active Fence», τα γερμανικά πυραυλικά συστήματα Patriot είχαν παραμείνει στην περιοχή Καχραμανμάρας περίπου 3 χρόνια. Η γερμανική αποστολή καθώς και η αμερικανική, θεώρησαν ότι δεν υπάρχει πυραυλική απειλή από τη Συρία και αποφάσισαν να αποσύρουν τις δυνάμεις τους.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr