Ρωσικά αεροσκάφη απογειώθηκαν από το Ιράν και χτύπησαν στη Συρία




Αύγουστος 17, 2016.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, ανέφερε ότι ρωσικά αεροσκάφη απογειώθηκαν από το κορυφαίο αεροδρόμιο του Ιράν, στην πόλη Χαμεντάν, προκειμένου να πλήξουν στόχους τρομοκρατικών ομάδων στη Συρία.




Είναι η πρώτη φορά που έγινε ρωσική επίθεση από το έδαφος του Ιράν, όπως σημειώνεται.


Το τουρκικό ‘ t24.com ’ αναφέρεται σε δημοσίευμα του Sputnik στην τουρκική, όπου σημειώνεται  ότι για πρώτη φορά από αεροπορική βάση του Ιράν απογειώθηκαν αεροσκάφη μεγάλης εμβέλειας  Tu-22M3  και SU-34 και βομβάρδισαν τις περιοχές Ντέιρ αλ Ζορ στο Χαλέπι, την Ιντλίμπ, όπου υπάρχουν τρομοκρατικές βάσεις του ‘Ισλαμικού κράτους’ και της «Τζαμπχάτ αλ Νούσρα» που άλλαξε όνομα σε «Φατάχ αλ Σάμ».



Πρόσφατα, η Ρωσία έχει προβεί σε βομβαρδισμούς στη Συρία με αεροσκάφη Tu-22 που είχαν απογειωθεί από τη βάση Μοζντόκ της Ρωσίας. Οι επιθέσεις κατά των τρομοκρατών στη Συρία από τη βάση του Ιράν,μειώνουν το χρόνο πτήσεις των ρωσικών αεροσκαφών κατά 60 τοις εκατό, όπως σημειώνεται.



(Ισραηλινά δημοσιεύματα ανέφεραν ότι τα ρωσικά αεροσκάφη μετά τους βομβαρδισμούς στη Συρία, αποχώρησαν από την αεροπορική βάση του Ιράν και πιθανόν μια τέτοια ενέργεια να έγινε κατά παραβίαση ψηφίσματος του ΟΗΕ. Είναι γεγονός ότι το Ισραήλ ανησύχησε για την εξέλιξη αυτή.).

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr