Τουρκία: « Η Δαμασκός γνώριζε για την «Ασπίδα του Ευφράτη»




Αύγουστος 29, 2016.

Άγκυρα.

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός, Νουμάν Κουρτουλμούς, σε συνέντευξή Τύπου σήμερα ισχυρίσθηκε ότι  η στρατιωτική επιχείρηση «Ασπίδα του Ευφράτη» στο έδαφος της βόρειας Συρίας, ήταν σε γνώση των εμπλεκόμενων μερών κατά την επέμβαση.




Ο ίδιος τόνισε ότι τόσο η Ρωσία όσο και η Δαμασκός γνώριζαν για την επέμβαση του τουρκικού στρατού και επεσήμανε ότι η Τουρκία δεν προτίθεται να μπει περαιτέρω σε πόλεμο.



«Στόχος του τουρκικού στρατού είναι να καθαρίσουν  την περιοχή της βόρειας Συρίας από  τους  τρομοκράτες του ‘ισλαμικού κράτους’ και του PYD/YPG προκειμένου να αποτρέψουν τη δημιουργία ενός διαδρόμου που επιδιώκουν οι Κούρδοι στα νότια σύνορα της Τουρκίας. Γιατί αυτό θα σήμαινε ότι η Συρία χωρίζεται», είπε.



Αναφέρεται ακόμη, από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ότι ο τουρκικό στρατός έχει εκκαθαρίσει μια περιοχή 400 τετραγωνικών χιλιομέτρων  κατά μήκος των συνόρων της Τουρκίας  με τη Συρία από τους τρομοκράτες.



--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr