Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

Πεντάγωνο: Απαράδεκτες οι συγκρούσεις Τούρκων – Κούρδων στη Συρία
Αύγουστος 29, 2016.

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Πίτερ Κουκ, αναφερόμενος στις δραστηριότητες των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στην στρατιωτική επιχείρηση «Ασπίδα του Ευφράτη» στη Συρία, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ βρίσκουν απαράδεκτες τις συγκρούσεις νότια της Τζεράμπλους.
Ο Κουκ είπε ότι  οι ΗΠΑ δεν θεωρούν αποδεκτές τις ενέργειες του τουρκικού στρατού κατά των Δημοκρατικών Δυνάμεων της Συρίας ( μέλη είναι Κούρδοι και Άραβες) που γίνονται νότια της πόλης Τζεράμπλους στη Συρία.


Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας ανέφερε ότι είναι ανάγκη όλοι οι οπλισμένοι από την περιοχή  να σταματήσουν τις συγκρούσεις και να ανοίξουν διαύλους επικοινωνίας μεταξύ τους γιατί ο κίνδυνος είναι κοινός από τους τρομοκράτες του ‘ισλαμικού κράτους’, σύμφωνα με τούρκικο δημοσίευμα.

Νωρίτερα το Πεντάγωνο είχε αναφέρει ότι ο κύριος όγκος των Κούρδων του YPG έχει μετακινηθεί ανατολικά του Ευφράτη ποταμού, και ο σχεδιασμός της Τουρκίας πρέπει να τερματισθεί.--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr