Έκλεισαν τα κουρδικά πολιτικά γραφεία σε Μόσχα και Τεχεράνη




Αύγουστος 17, 2016.


Ο εκπρόσωπος της περιφερειακής κυβέρνησης του ιρακινού Κουρδιστάν στη Ρωσία, Άσο Ταλαμπανί, δήλωσε ότι το πολιτικό  γραφείο των Κούρδων στη Ρωσία, ( στη Μόσχα), έκλεισε λόγω έλλειψης χρηματοδότησης και ότι οι εργασίες του θα εκτελούνται με τα σύγχρονα μέσα επικοινωνίας, δηλαδή με το διαδίκτυο και το τηλέφωνο.




Ως λόγος για το κλείσιμο του γραφείου παρουσιάζεται η οικονομική κρίση που έχει βυθίσει το Κουρδιστάν.



Ωστόσο, πέρα από την πραγματικότητα της κρίσης, η έλλειψη χρημάτων για την διπλωματική εκπροσώπηση των Κούρδων φαίνεται  ότι είναι κάτι περισσότερο από μια δικαιολογία.



Από τα 13 γραφεία της Κουρδικής Αυτονομίας στο Ιράκ, στη Ρωσία, τη Γερμανία, τη Μεγάλη Βρετανία, τις ΗΠΑ, το Ιράν, τη Γαλλία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Πολωνία, την Αυστρία, τη Σουηδία, το Βέλγιο και την Ελβετία- με το πρόσχημα  της έλλειψης χρηματοδότησης έκλεισαν μόνο δύο: στη Ρωσία και το Ιράν.



Η αναστολή της κουρδικής εκπροσώπησης στις χώρες αυτές είναι πιθανόν να σχετίζονται με την προσέγγιση εκ νέου της Τουρκίας με τη Ρωσία και το Ιράν.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr