Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2016

Τουρκία: Αιματηρές επιθέσεις PKK
Αύγουστος 22, 2016.

Επίθεση αυτονομιστών του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK)- το οποίο θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση στην Τουρκία- πραγματοποιήθηκε  την Κυριακή σε περιοχή της Σανλιούρφας, στη νοτιοανατολική Τουρκία.Σύμφωνα με το δημοσίευμα  του πρακτορείου Doğan, από την επίθεση σε θωρακισμένο όχημα των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας, σκοτώθηκε ένας στρατιώτης και άλλοι τρεις τραυματίσθηκαν.


Οι Κούρδοι αυτονομιστές είχαν τοποθετήσει εκρηκτικό μηχανισμό στην άκρη της εθνικής οδού επί της Βιρανσεχίρ, από όπου διέρχονταν τουρκική φάλαγγα θωρακισμένων οχημάτων και πυροδοτήθηκε με μηχανισμό.


Στην περιοχή έσπευσαν πολλά ασθενοφόρα για τη μεταφορά των τραυματιών.Επίθεση PKK και στην Τούντζελι
Το ίδιο πρακτορείο ειδήσεων αναφέρει ότι Κούρδοι αυτονομιστές επιτέθηκαν σήμερα τα ξημερώματα στις 4:50 το πρωί σε αστυνομικό τμήμα στην περιοχή της Τούντζελι με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας αστυνομικός και να τραυματισθούν άλλοι τρεις.


Το δημοσίευμα αναφέρει ότι κατά τη σύγκρουση που ακολούθησε σκοτώθηκε ένας τρομοκράτης (επισημαίνεται ότι πρόκειται για γυναίκα)  από ελικόπτερο του τουρκικού στρατού που έσπευσε στην περιοχή.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: